Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt het om de Serious Soap te spelen?

Elk hoofdstuk in Serious Soap duurt ongeveer een half uur om geheel te doorlopen, inclusief het bekijken van de filmpjes. We raden aan de hoofdstukken in de juiste volgorde te doorlopen en te beginnen met hoofdstuk 1. Echter, hoef je niet alle hoofdstukken in één keer te doorlopen, en dat raden we ook niet aan. Het beste is om de soap in delen af te ronden, net zoals je zou doen met een echte soap. Je kan ervoor kiezen om een hoofdstuk in één keer te doen, of je kan het in stukjes doen. Je voortgang wordt opgeslagen, waardoor je kan pauzeren wanneer je wilt en het later weer oppakken. De totale duur van de soap schatten we in op 1,5 uur. Let er wel op dat het langer kan duren wanneer je veel fouten maakt, gezien je dan vaker delen moet herhalen.

Waar bestaat de Serious Soap uit? Wat zijn hoofdstukken, scènes, quizen en vragen?

De Serious Soap bestaat uit drie hoofdstukken. In elk hoofdstuk staat een ander onderwerp centraal. Zo gaat hoofdstuk 1 over het signaleren van kwetsbaarheid en screenen, hoofdstuk 2 gaat over omgaan met pijn en in hoofdstuk 3 staat zelfmanagement centraal.

Elk hoofdstuk bestaat uit scènes, waarbij elke scène gevolgd wordt door een quiz. Je kan aan de linkerkant in de navigatiebalk zien uit hoeveel onderdelen het geopende hoofdstuk bestaat. Wanneer je aan een hoofdstuk of scène begint, raden we je aan dat je de volledige scène eerst helemaal bekijkt voordat je een quiz opent.

Elke quiz bestaat uit een aantal vragen. Na het beantwoorden van een vraag krijg je direct feedback. Let hierbij op dat deze getoond wordt onder de vraag, waardoor je soms naar beneden moet scrollen. In de feedback staat meestal een verwijzing naade bibliotheek. Deze linkjes worden altijd geopend in een nieuw tabblad. Je moet alle vragen beantwoorden om het resultaat van de quiz te zien.

Binnen elk hoofdstuk moet je de onderdelen in de juiste volgorde doorlopen. Om verder te kunnen met een volgende quiz, moet je altijd eerst de voorgaande quiz met een voldoende hebben afgerond. Je kan aan het einde van de quiz je resultaat zien, de vragen herzien en de quiz opnieuw opstarten.

Waarom moet ik me registreren en mijn emailadres opgeven?

Om je de best ervaring te geven, willen we graag je voortgang opslaan tijdens het spelen van Serious Soap. Hiervoor moet je een uniek account hebben. Je voortgang wordt daardoor gedurende het spelen opgeslagen en je kan pauzeren of stoppen wanneer je maar wilt. Als je later terugkomt, kun je de soap oppakken waar je was gebleven. Het maakt daarbij niet uit of je hiervoor een laptop, tablet of mobiel gebruikt, omdat je voortgang niet aan je device is gekoppeld, maar aan jouw persoonlijke account. Tevens vragen we je jouw wachtwoord op te geven, zodat je altijd je wachtwoord kan opvragen/resetten wanneer je deze bent vergeten.

Let er op dat de gegevens die je opgeeft bij het registreren, zoals je naam, ook op je certificaat komen te staan.

Waarom kan ik niet verder? De quiz opent niet. Wat moet ik doen?

Let er op dat je elk hoofdstuk in de juiste volgorde moet doorlopen. Om een quiz te openen, moet je in datzelfde hoofdstuk eerst de voortgaande quiz hebben afgerond met een voldoende. Je kan alle videos bekijken wanneer je wilt, maar voor het doorlopen van de vragen en het behalen van een certificaat is het belangrijk dat je alle delen in de juiste volgorde doorloopt en met een voldoende afsluit. Wanneer je een quiz niet kan openen is dit dus waarschijnlijk omdat je de voorgaande quiz nog niet hebt afgerond. Gebruik het navigatie paneel links om snel te navigeren naar de verschillende onderdelen. Er is tevens een voortgangsbalk waarop je kan zien hoe ver je bent met het geopende hoofdstuk.

De game loopt vast of ik moet soms heel lang wachten. Wat is er aan de hand?

De Serious Soap bestaan uit filmpjes en vragen. De filmbestanden zijn gemiddeld zo’n 10 mb per filmpje. Het kan daarom gebeuren dat je even moet wachten voor het laden van een scene. Tijdens het doorlopen van de cursus kan het ook voorkomen dat hij happert of vastloopt, wanneer je via een trage internet verbinding contact maakt met de site of met veel mensen tegelijk op dezelfde WIFI verbinding zit. Je kan proberen de website opnieuw te laden door de pagina te vernieuwen of de browser opnieuw op te starten. Je voortgang wordt bewaard tijdens het spelen. Blijven de problemen bestaan, probeer Serious Soap op te starten in een andere browser (Chrome wordt aangeraden), start de soap vanaf een vaste verbinding (LAN) of speel de soap op een moment dat niet zoveel mensen tegelijk de soap proberen te spelen. Je kunt tevens Serious Soap offline gebruiken door de scenes te downloaden.

Ik heb een certificaat behaald, maar ik kan deze niet meer vinden. Waar download ik mijn certificaat?

Je kan voor deze Serious Soap een certificaat halen voor elk hoofdstuk. Het afronden vaan een hoofdstuk duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt alleen een certificaat behalen als je elke quiz in een hoofdstuk met een voldoende hebt afgerond. Na het bekijken van het afloop filmpje navigeer je terug naar het hoofdstuk overzicht, waar je een mogelijkheid ziet bovenaan het scherm om je certificaat te downloaden. Je kunt altijd terug navigeren naar dit hoofdstuk overzicht om je certificaat (opnieuw) te downloaden. Je navigeert naar een hoofdstuk overzicht vanaf het start scherm door simpelweg op een hoofdstuk te klikken.